Smaller Default Larger
Suunnittele onnistunut tyhy-päiva tai virkistyspäivä

Mitä kannattaa huomioida onnistuneen tyhy- ja virkistyspäivän suunnittelussa?

Työhyvinvoinnin tärkeys on ymmärretty nykyaikaisessa työelämässä paremmin kuin koskaan ennen. Tästä syystä monet yritykset järjestävät työntekijöilleen erilaisia tapahtumia ja retkiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja luoda tiimihenkeä. Elämyksellinen tyhy-päivä on yksi tällainen tapahtuma, joka takaa unohtumattoman positiivisen kokemuksen kaikille osallistujille.

 

AIKA JA PAIKKA 

Elämyksellisen tyhy-päivän suunnittelu alkaa miettimällä sopivaa aikaa ja paikkaa. Päivän tulisi olla päivänä, jolloin kaikki työntekijät pystyvät osallistumaan, eikä päivä saisi osua kiireiseen työkauteen. Paikan valinnassa kannattaa huomioida se, että se olisi mahdollisimman lähellä, jotta matkustaminen ei vaatisi liikaa aikaa tai vaivaa.

 

OHJELMAPALVELU

Seuraavaksi on aika miettiä, mitä ohjelmaa tyhy-päivään halutaan sisällyttää. Ohjelman tulisi olla monipuolinen ja tarjota erilaisia aktiviteetteja, jotka innostavat kaikkia osallistujia. Esimerkiksi ulkoiluaktiviteetit ovat erinomainen tapa virkistää mieltä ja kehoa, kuten ulkoilmakisailut, melonta, tarkkuuslajit (jousiammunta), pyöräily tai yhteinen saunailta.

 

RUOKA 

Ruokailu on myös tärkeä osa elämyksellistä tyhy-päivää. Kannattaa varmistaa, että ruoka on herkullista ja tarpeeksi monipuolista kaikkien makumieltymysten huomioiden. Lisäksi erikoisruokavalioita tulee ottaa huomioon, jotta kaikki pystyvät nauttimaan päivästä täysillä.

Tyhy-päivän tarkoitus on myös, että se tarjoaa mahdollisuuden rennosti keskustella ja tutustua työkavereihin paremmin. Siksi on tärkeää järjestää aikaa myös rentoon yhdessä oloon. Esimerkiksi yhteinen laavulla tulistelua ja/tai saunomista sekä uimista hyvässä seurassa toimii aina.

 

MIKÄ TOIMII TEILLÄ?

Lopuksi, tyhy-päivän suunnittelussa on tärkeää kyseenalaistaa oma suunnittelu ja pohtia, mikä todella toimii omassa yrityksessä. Jokainen työpaikka on erilainen, joten on tärkeää löytää ne elementit, jotka toimivat juuri omassa työympäristössä. Muuttamalla tekemistä, kohtaamisia ja päiväohjelmaa aiemmasta voi olla yllättäviäkin positiivisia vaikutuksia esimerkiksi tuottavuuden kasvussa tai työilmapiirin muutoksessa. Kannattaa siis kysyä vinkkejä myös elämysohjelmapalvelun ammattilaisilta, mikä toimisi parhaiten juuri teillä. 

 

Kun kaikki nämä asiat huomioidaan, onnistuu tyhy-päivän suunnittelu varmasti. Elämysten ja itsensäylittämisen merkitys työssäjaksamisessa ja työtehon ylläpitämisessä on näkyvää. Tyhy-päivä tarjoaa mahdollisuuden irrottautua tavallisesta arjesta ja luoda positiivista energiaa, josta riittää iloa pitkälle tulevaisuuteen. Päivä, mistä puhutaan vielä seuraavissakin tapahtumissa.  

 

Autamme mielellämme teidänkin onnistuneen tyhy-päivän rakentamisessa. Kysy lisää.